Előfizetői tartalom

Egy év alatt duplájára nőtt a hiány

Portfolio
A vezető angol tőzsdeindex, az FTSE vállalatai által fenntartott nyugdíjprogramok 12 milliárd fontos hiánnyal küzdenek a június végi adatok alapján, miközben egy évvel ezelőtt még fele ekkora volt a deficit mértéke. Az elemzők arra figyelmeztetnek, hogy ha megváltoztatjuk a kötelezettségek értékeléséhez használt kamatlábat, akkor ez a hiány még magasabb, közel 30 milliárd fontos lehet.

A Pension Capital Strategies adatai szerint a vezető angol tőzsdeindex, az FTSE 250 vállalatai által fenntartott szolgáltatás meghatározott nyugdíjalapok hiánya az elmúlt egy évben a duplájára, 12 milliárd fontra nőtt. A nyugdíjalapok fedezettsége az elmúlt egy évben csökkent, a március óta megfigyelt rali, valamint a kötelezettségek két milliárd fontos csökkenése ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés