Előfizetői tartalom

Árulkodnak a szakszervezetek

Portfolio
Több norvég szakszervezet is közös levélben fordult az állami nyugdíjalapot üzemeltető pénzügyminisztériumhoz, hogy vizsgálják meg a portfólióban van-e létjogosultsága a Nestlének. A szakszervezetek azt kifogásolják, hogy egyes fejlődő országokat a Nestlé kizár a bértárgyalásokból, ezzel pedig nem csak a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet konvencióit sérti meg, hanem a nyugdíjalap etikai alapelveit is.

A világ egyik legnagyobb nyugdíjalapja, a norvég Government Pension Fund (GPF) köztudottan nagyon ügyel a befektetések kiválasztására, ezen belül is figyelmet fordít az etikusságra, a szakszervezetek pedig pontosan ezt kihasználva akarják megfúrni az alap portfóliójában lévő Nestlét. A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatában majdnem 3 milliárd dolláros részesedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés