Előfizetői tartalom

Kinyílt az olló Angliában

Portfolio
A munkáltatók által fenntartott nyugdíjprogramok között az elmúlt években éles váltás következett be a szigetországban, a válság pedig a strukturális váltásra csak ráerősít várhatóan. Az adatok alapján jól látható, hogy a vállalatok már nem szívesen vállalják fel a kockázatokat, azokat inkább a munkavállalóra terhelik át. A változásra az is rásegít, hogy jellemzően magasabb havi összeg van elkülönítve jövedelem arányosan a DC nyugdíjprogramoknál.

A Trades Union Congress (TUC) adatai alapján az angol nyugdíjrendszer komoly változásokon ment át az elmúlt években. A válság nélkül is megfigyelhető tendencia volt a szolgáltatás meghatározott (DB) nyugdíjalapok lefedettségének csökkenése, a magánszektort tekintve például 2005 és 2008 között 18.6 százalékról 13.5 százalékra csökkent a részarány. Ezzel a csökkenéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés