Előfizetői tartalom

A románok már nem bújnak el a kihívások elől

Portfolio
Az elmúlt hónapokban többek között a részvénypiaci szárnyalásnak köszönhetően 5-6 százalékponttal nőtt a román kötelező nyugdíjalapok részvénykitettsége, azonban még ezzel is csak a magyarországi klasszikus portfóliónál tartanak. A román nyugdíjalapok szövetségnek adatai viszont arról is tanúskodnak, hogy az alapok a felhúzásban már bátrabban vásároltak részvényeket. Az alapvetően konzervatív befektetési politikának köszönhetően egy éves időtávon 15.5 százalékos pluszban vannak az alapok, ami 5 százalékos reálhozamot jelent.

Kedvező változás látható a román nyugdíjrendszer második pillérénél, a nyugdíjalapok ugyanis a februári abszolút mélypontok után a portfóliójuk egyre nagyobb részét fektették részvényekbe. Az elmúlt hónapokban átlagosan 5-6 százalékpont között emelkedett a részvényarány, azonban még ez a viszonylag erős növekedéssel is elmaradtak az alapok a 2008 eleji 10 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés