Előfizetői tartalom

A nyugdíjasok hátán csattanna az EU ostora?

Portfolio
A holland nyugdíjalapok is csatlakoztak az Európai Bizottság tervezete elleni hadjárathoz, az alternatív befektetési alapkezelőkre vonatkozó szigorítások ugyanis véleményük szerint jelenlegi formájukban nem tudják elérni a céljukat. Sőt, a diverzifikációs lehetőségek szűkülése miatt a potenciálisan elérhető hozam is csökkenhet, ami azt jelenti, hogy szabályozói változások végső soron a nyugdíjasoknál csapódnak le.

Többek között a világ harmadik legnagyobb nyugdíjalapja, a holland ABP is aláírta az a levelet, ami az Európai Bizottság tervezett szabályozói szigorításai ellen foglal állást. A hetekkel ezelőtt született levélben a neves intézményi szereplők azt állítják, hogy a várható szigorítások a jelenlegi formájukban a szektornak éppen a hátrányára válnak, hiszen a változások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés