Előfizetői tartalom

A 67 éves nyugdíjkorhatár mégsem elegendő?

Portfolio
A holland kormány már korábban a nyugdíjkorhatár-emelés mellett tette le a voksát, a tervezett 67 év viszont közgazdászok szerint nem elégséges. A várható élettartam dinamikus emelkedése miatt a Tilburg Egyetem szakértője azt javasolja, hogy 68 év legyen a megcélzott korhatár. Az egy éves különbség nem tűnik első ránézésre soknak, viszont ha azt vesszük, hogy fokozatosan öregszik a társadalom, akkor ez az államnak nagyon sokat jelenthet. A plusz év nélkül fennáll a veszélye annak, hogy adót kell emelni Hollandiában, vagy éppenséggel a szolgáltatásokat kell visszafogni.

A Tilburg University szakértője szerint Hollandiában nem elégséges a kormány által tervezett nyugdíjkorhatár emelés, a várható élettartam ugyanis dinamikusan emelkedik. Még az év elején merült fel, hogy a jelenleg 65 éves nyugdíjkorhatárt 67 évre kellene emelni a következő években, azonban Lans Bovenberg szerint ezt még egy évvel meg kellene toldani - írja az Invstment &...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés