Előfizetői tartalom

Gyorsabban jöhet a váltás a nyugdíjrendszerben

Portfolio
A bulgár nyugdíjrendszerbe már jelenleg is be van kódolva a különböző kockázati szintet képviselő portfóliók bevezetése, azonban az egyik nyugdíjalap pénzügyi igazgatója szerint az öt éves határidő vélhetően a pénzügyi válság miatt előrébb fog tolódni. Az adatok szerint a nyugdíjalapok kiülték a válságot, a részvénykitettség pedig csak az átértékelődések miatt csökkent le a tavalyi 27 százalékos szintről.

A pénzügyi válság vélhetően felgyorsítja azokat a törekvéseket Bulgáriában, hogy a nyugdíjrendszerben valamilyen formában megjelenjen az életciklus modell - mondta el Miroslav Marinov, a Doverie nyugdíjalap pénzügyi igazgatója az Investment & Pensions-nek. A jelenlegi törvények szerint 5 év múlva vezetnék be a különböző kockázatú "portfóliókat". A bulgár nyugdíjrendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés