Előfizetői tartalom

A lengyelek is rászállnak a nyugdíjrendszerre

Portfolio
A már 10 évet megélt vegyes rendszer a lengyeleknél sem működik problémamentesen, a válság miatt pedig elkerülhetetlen néhány változtatás a rendszer finomhangolása érdekében. Az ottani felügyelet alapvetően három főbb irányvonalat pedzegetett meg. A hírek szerint az idősebb korosztályok számára létre kellene hozni olyan alapokat, amik kevésbé kockázatvállalók, miközben a nyugdíjalapok tőkekövetelményeit is a kezelt vagyon arányában kellene meghatározni, és nem a mostani minimálérték szerint. Végül szükség lehet a közvetítői rendszer megregulázására is a visszaélések csökkentése érdekében.

A lengyel felügyelet, a KNF szerint három fő kihívás áll a nyugdíjrendszer második pillérének várható reformja során, az intézmény illetékesei viszont a törvénytervezet nyilvánosságra kerülése előtt csak a főbb irányvonalakat fedték fel - írja az Investment & Pensions. A 10 éve fennálló vegyes rendszerhez tartozó módosításokat ugyanis most fogalmazza meg a Pénzügyminisztérium....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés