Előfizetői tartalom

A kolosszális nyereség! - Megindult az alapozás

Portfolio
Az elmúlt hónapok állóvizét alaposan felkavarta a július, főként a befektetéseken elért teljesítményeknek hála pedig rekord mértékben, 70 milliárd forinttal tudott emelkedni a hazai befektetési alapok vagyona. A részvénypiac múlt havi alakulását nézve nem érhetett minket meglepetésként, hogy a legjobban a részvény- és zártkörű alapok teljesítettek, az viszont elszomorító, hogy a folyamatosan jó hozamokat nyújtó kötvényalapok még mindig fekete báránynak számítanak. A hónap nem volt mentes az egyedi tényezőktől sem, a garantált alapok esetében például azért volt olyan magas a tőkekiáramlás, mivel három alapot átalakítottak, egy pedig megszűnt.

Végre több hónap után érdemi elmozdulást láthattunk júliusban a hazai befektetési alapoknál, a kezelt vagyon ugyanis 70 milliárd forintos emelkedés után 2535 milliárd forinton állapodott meg, ez azt jelenti, hogy már a januári vagyont is meg tudtuk haladni a múlt hónapban - derül ki a BAMOSZ legfrissebb adataiból. Külön öröm a szektor számára, hogy a februári hónap után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés