Előfizetői tartalom

Nincs sok választási lehetőségük a nyugdíjasoknak

Portfolio
Az angliai munkavállalóknak a válságra való tekintettel meg kell fontolniuk a jövőben, hogy vagy többet takarítanak meg, vagy kénytelenek lesznek tovább dolgozni ugyanazért a nyugdíjért. Jelenleg a nőknél 60 év, míg a férfiaknál 65 év az állami nyugdíjra jogosító nyugdíjkorhatár, 2046-ig viszont mind a két nemnél 68 évre emelkedik a törvényes minimum. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy nem feltétlenül a legjobb alternatíva a korhatár emelése, hiszen vannak olyan társadalmi csoportok, akik a változtatás vesztesei lehetnek.

Az Aon és a Mercer által kiadott elemzés szerint a válság miatt két választásuk van az angliai munkavállalóknak, vagy többet takarítanak az idők során, vagy ennek hiányában kénytelenek tovább a munkaerőpiacon maradni, ami azt is jelentheti, hogy csak például 70 éves korba vonulhatnak nyugdíjba - írja az Investment & Pensions. A szakértők szerint ismerve a munkavállalók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés