Előfizetői tartalom

Szépen muzsikáltak a román nyugdíjalapok

Portfolio
Az év első hét hónapjában átlagosan közel 9 százalékos nyereséget könyvelhettek el a kötelező és önkéntes nyugdíjalapok, a képzeletbeli versenyt pedig hajszálnyival a kötelező alapok nyerték. A román rendszer nagyon hasonlít a magyarhoz, azzal a különbséggel, hogy itt még nagyon fiatal a rendszer, ennek megfelelően pedig a tagok száma, és a vagyon is viszonylag alacsony. Várhatóan a konszolidáció tovább fog folytatódni a kötelező nyugdíjalapok esetében, a kérdés már csak az, hogy milyen ütemben.

Egy hajszálnyival jobban teljesítettek Romániában a kötelező nyugdíjalapok az év első hét hónapjában, mint az önkéntes alapok - derül ki az APARP, a nyugdíjalapok szövetségének legfrissebb adatai szerint. Romániában még nagyon frissnek nevezhető a vegyes rendszer, ami a hazánkéhoz sok tekintetben hasonlít. A nyugdíjrendszer második pillérnek nevezhető alapok tagsága jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés