Előfizetői tartalom

Nyugdíj: végre örömkönnyek szökhetnek a szemünkbe

Szabics András Zsolt
A választható portfóliós rendszert az utóbbi hónapokban sok támadás érte, azonban ha megnézzük a 2009 első féléves teljesítményeket, akkor rádöbbenhetünk, hogy a konzervatív befektetési politikával történő váltás nem volt hiábavaló. A márciusban indult rali 2009 második negyedévében nagyon szép hozamokkal örvendeztethette meg a tagokat, főleg azokat, akik a növekedési portfólió miatt kockázatosabb eszközökbe tartották a pénzüket. Az első féléves eredmények a piac sokszínűsége miatt egyes esetekben nagyon eltérőek is lehettek, azonban óva intünk mindenkit attól, hogy a rövid távú hozamok ismeretében komolyabb konzekvenciákat vonjon le, hiszen ez még csak a jéghegy csúcsa.

Van mire büszkének lenni. A hatályos törvényeknek megfelelően június végéig kellett megkapniuk a magánnyugdíjpénztári tagoknak az egyéni számlaértesítőket, a növekedési portfólióban lévő tagok pedig komoly veszteséggel kellett, hogy szembenézzenek. Az átlagos reálhozam a tavalyi évben -25 százalék körül alakult a tagok többségét rejtő növekedési portfólióban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés