Előfizetői tartalom

Újabb nyugdíjpénztári komédia: kit érdekelnek a pénztártagok?

Somi András
A magyar kormányzatnak ismét sikerült néhány jól körülhatárolható gazdasági érdekcsoport rövid távú céljainak alárendelni a nyugdíjpénztári rendszer működését, amely egyébként elvileg az állami nyugdíjrendszer hosszú távú problémáin hivatott segíteni. Erre persze a jelenlegi formájukban a pénztárak még nyilvánvalóan képtelenek és alkalmatlanok, de nyugdíjrendszerek elvi alapjait nem áttételes hatású kormányrendeleteken keresztül szokás alakítgatni. Legalábbis normális országokban.

Valamivel több, mint egy hete látott napvilágot és pénteken lép életbe a magyar magánnyugdíjpénztári szabályozás újabb gyöngyszeme, a kormány devizamegfeleltetéséről szóló bámulatosan rövidlátó rendelete. A jogszabály ugyan hála a jó égnek ezúttal nem okoz különösebb bonyodalmat a nyugdíjpénztárak működésében - a fejlődés kisebb-nagyobb döccenőkkel áll egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés