Előfizetői tartalom

Szoros eredménnyel ment csak át a szigorítás

Portfolio
A június végén zárult üzleti év során 24 százalékos veszteséget hozott össze a Massachusetts-i állami nyugdíjalap, a rekord mértékű zuhanás pedig lépéskényszerbe hozta a vezetőket. Az igazgató tanács szoros eredmény után végül úgy döntött, hogy a jelenlegi 12 százalékos fedezeti alap kitettséget 8 százalékra csökkentik, a felszabaduló összegeket pedig részvényekbe fektetik be.

A június végén közel 40 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Massachusetts-i állami nyugdíjalap a rekord mértékű, 24 százalékos veszteség után úgy döntött, hogy csökkenti a portfóliójában a fedezeti alapok arányát. Jelenleg a portfólió 12 százalékát, 4.5 milliárd dollárt tartanak fedezeti alapokban, viszont ez a jövőben 8 százalékra, másképpen 3 milliárd dollárra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés