Előfizetői tartalom

Nyugdíjasok figyelem: brutális nyereség a második negyedévben!

Portfolio
A BAMOSZ által kezelt vagyon egyetlen negyedév alatt 6.6 százalékos emelkedés után 6,500 milliárd forintra nőtt. A befektetési alapokban kezelt vagyon a negyedév során 26 milliárd forinttal csökkent -főleg a befektetők tőkekivonásai miatt -, a nagyobb esést pedig az semlegesíthette, hogy a hozamok nagyon jól alakultak a negyedév során. Az alapokon kívül kezelt vagyon viszont 12 százalékkal, majdnem 500 milliárd forinttal emelkedett, amire nem igen volt még példa a szektor történetében. A nyugdíjasoknak nagyon jó hír, hogy a- kötelező és önkéntes - pénztárak átlagosan 8-10 százalékos hozamot hoztak. A szereplők leginkább a kötvénypiacon mozogtak, a hosszabb futamidők felől a rövidebb felé mozdultak el, hiszen egyre nagyobb volt a valószínűsége a jegybanki alapkamat csökkentésének.

Ilyen jó negyedév ritka mint a fehér holló. Tovább folytatódott a BAMOSZ adatai alapján 2009 második negyedévében az alapokban kezelt vagyon csökkenése, a 26 milliárd forintos mínusz viszont a piac méretéhez viszonyítva elhanyagolhatónak tekinthető. A vagyon 1 százalékos csökkenése meglehetősen ellentétes képet mutat a színfalak mögött, a piaci teljesítmények ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés