Előfizetői tartalom

A németajkúak keze nem remegett meg

Portfolio
Az önkéntes nyugdíjcélú megtakarítások piaca továbbra is bővülést mutat Németországban és Ausztriában, annak ellenére, hogy mind a két országban veszteséggel zárták a múlt évet az alapok. Az állampolgárok úgy látszik belátták, hogy nem lehetett mit tenni a válság alatt. A tagszám-növekedés éves szinten viszont visszaesésről tanúskodik, miközben Ausztriában például a 2003-as indulás óta a potenciális tagok mindössze ötöde nyitott a nyugdíjrendszer harmadik pilléreként emlegetett egyéni jövőtakarék-számlát.

Felmérések alapján sem Németországban, sem Ausztriában nem tudott megszakadni a korábbi években megfigyelhető tagbővülési folyamat az önkéntes nyugdíj célú megtakarítások piacán, pedig a válság ennek akár az ellenkezőjét is magával hozhatta volna. Hazánkban például a nagyobb veszteségeket látva több tag is a tőke kivétele mellett döntött, még akkor is, ha a szigorú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés