Előfizetői tartalom

10 év alatt sem tudják leküzdeni a hiányt?

Portfolio
A PwC felmérése meglehetősen lehangoló képet fest az ír vállalati nyugdíjalapok helyzetéről, és jövőjéről. A legnagyobb 1,000 vállalat közel felét lefedő felmérés szerint például a válságra való tekintettel a munkáltatói befizetések csökkenésére, vagy elapadására lehet számítani, miközben például a súlyos hiánnyal küzdő vállalati nyugdíjalapok harmada nem feltétlenül lesz képes a lyukat befoldozni még 10 év távlatában sem. A helyzet azoknál a tagoknál sem jobb, ahol nincs nyugdíjigéret, hiszen itt az emberek harmada kockázatmentesebb befektetésre váltana, ami nem feltétlenül a legjobb megoldás a 30 százalék feletti veszteségek után.

A PricewaterhouseCooper (PwC) írországi felmérése megdöbbentő adatokkal szolgált, a megkérdezett vállalatok harmada például nem lát esélyt arra, hogy a válság miatt súlyosan deficitessé vált nyugdíjalapokat kiegyensúlyozzák, még úgy sem, hogy a változások már elkezdődtek. Az ország nyugdíjrendszere alapvetően a vállalati alapokra épít, legyen szó akár befizetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés