Előfizetői tartalom

Így kereshetted magad ronggyá itthon is

Portfolio
Alig egy-két hete írtunk a kötvényalapok idei teljesítményéről, amikor is arról számolhattunk be, hogy a globális tőkepiaci vidámság a magyar kötvényekre is igen jótékony hatást gyakorolt. A helyzet azóta fokozódott a magyar állampapírpiacon, a június elején indult rali továbbra is tart, az alapok pedig ha nem is szárnyalnak, de végre tetszetős hozammal ajándékozzák meg ügyfeleiket.

Az éven túli lejáratoknál az elmúlt hetekben erőteljes és szinte töretlen hozamesést élt át a piac, a tízéves referenciahozam a június eleji 10.5 százalékos szintről mára 8.5 százalék körülre esett le, de szinte bázispontra ugyanekkora mozgást láthattunk a három, öt és tizenötéves papírok esetében is. A 200 bázispontos zuhanás pedig alaposat lendített a kötvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés