Előfizetői tartalom

A bajban mutatkozik meg igazán, hogy milyen fából faragtak

Portfolio
Az angliai vállalati nyugdíjalapok vagyonának kezelői rendesen megszenvedték a válságot, a legnagyobbak között viszont két olyan szereplő is akadt, aki növelni tudta a vagyonát. Egyikükről már régóta köztudott, hogy egy speciális befektetési stratégia mentén fektet be, a fő célja ugyanis az, hogy a bevételeinek az ingadozását a minimálisra csökkentse. Utóbbi sokkal szélesebb eszköztárral érhető el, nem csupán a hagyományos eszközökkel, azonban megfelelő kockázatkezelés mellett még az ilyen nagyobb válságok is átvészelhetők nagyobb bajok nélkül.

Nagyon tanulságos helyzetképről tanúskodik az Financial Times gyűjtése az angliai nyugdíjalapok vagyonának kezelésével megbízott vagyonkezelőkről, a 10 legnagyobb szereplőből ugyanis mindössze kettő tudta a vagyonát növelni a válság közepette 2007 és 2008 között. A lista eleje nem sokat változott a 2007-es helyzethez képest, azonban a jelenleg harmadik helyen szereplő Insight...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés