Előfizetői tartalom

50 éve nem láttunk ekkora áttörést nyugdíjfronton

Portfolio
Indiában csak most tudott teljes egészében felállni az új rendszer a 2004-es nyugdíjreform óta, az elemzők szerint pedig a súlyos problémákkal küzdő országban fél évszázada nem volt ilyen jelentőségű lépésre példa. Az új nyugdíjrendszer a változtatásoknak megfelelően az államot akarja részben tehermentesíteni, azonban az önkéntesen választható nyugdíjalapok nem feltétlenül tudnak majd minden problémára választ adni, így például nagy kérdés, hogy mi lesz a legszegényebb rétegekkel. Fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy nem tudnak majd megfelelő megtakarítást összegyűjteni, miközben az alacsonyabb pénzügyi kultúra és a válság miatt a kockázatmentesebb választható portfóliók lehetnek a keresettek.

Szélsebesen öregszik a társadalom. Az ázsiai térség két vezető feltörekvő országából Kína nyugdíjrendszerét már érintettük, a mostani cikkben pedig a trónkövetelő India kerül terítékre, ami egyrészt azért lehet érdekes, mivel nagyon komoly demográfiai változások előtt áll az ország, másrészt viszont a 2004-ben végrehajtott reform értékű intézkedések végső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés