Előfizetői tartalom

Te lemondanál 2,300,000,000 forintos csúcsnyugdíjról?

Portfolio
Komoly nyugdíjcsökkentést fogadott el a GM volt vezetője, Rick Wagoner, aki a korábbi megegyezés alapján 20 millió dolláros nyugdíjcsomagra lett volna jogosult. A csőd miatt azonban újra kellett tárgyalni a feltételeket, az augusztus elsején nyugdíjba vonuló bukott vezér pedig úgy látszik 8.5 millió dolláros nyugdíjjal is beéri a következő öt évben. Wagoner azonban nem panaszkodhat, hiszen közvetlenül és opciókon keresztül 4.5 millió GM részvényt birtokol, egyelőre viszont nem lehet tudni, hogy ezek közül mennyit tartott meg, és milyen árfolyamon.

A csődbe ment General Motors volt vezetője, Rick Wagoner nyugdíja alaposan megcsappanhat a SEC-nek benyújtott iratok alapján, hiszen a korábbi 20.2 millió dollár helyett "csak" 8.5 millió dollárt fog kapni a következő öt évben. Ez az összeg évente 1.7 millió dollárt (330 millió forintot) jelent, ezt követően pedig élete végéig a GM-től 74,030 dollárra jogosult - írja a CNNMoney.com....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés