Előfizetői tartalom

Baljós világkép: a politikusok kezében vagyunk

Portfolio
Évekre félreteheti a világgazdaság a globalizáció kifejezést, miután a pénzügyi krízis alapjaiban formálta át a globális gazdaság rendjét: rövid távon az erőteljes politikai irányítás alatt álló állami kapitalizmus a nyerő. A Kína vezette új trend viszont megerősíti azokat a határokat, amelyek az elmúlt évtizedekben egyre halványabbakká váltak, a protekcionizmus és a politikai érdekek vezérelte irányítás pedig nehezen kiszámítható összehatást eredményez a gazdaságra a politikai kockázatelemző szerint.

"Ami egyszer volt, újra nem jön el" "A pénzügyi krízis alapvetően formálta át a világ rendjét, ahelyett, hogy a feltörekvő piacok végre maguk mögött hagynák a gazdaságukra nehezedő erőteljes politikai nyomást, még a fejlett piacoknál is határozottan előtérbe kerültek a politikai tényezők a gazdaság irányításában" - mutat rá Ian Bremmer, az Eurasia Group nevű politikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés