Előfizetői tartalom

A bőrszín a nyugdíjban többet jelent, mint gondolnánk

Portfolio
Egy friss tanulmány szerint az amerikai népcsoportok megtakarítási szokásai nagyban eltérnek, főleg igaz ez a 401(k) számlákra, amikhez hasonló Magyarországon is elérhető, nyugdíj-előtakarékossági számla néven. A legrosszabb helyzetben az afroamerikai népcsoportok vannak, hiszen itt jellemzően kevesebben vesznek részt a vállalatok által indított befizetés meghatározott nyugdíjprogramokban, kevesebbet takarítanak meg havonta, míg idő előtt jóval többen nyúlnak hozzá a megtakarításaikhoz, ami komoly következményekkel is járhat.

A magyar nyugdíjrendszer negyedik pillérének tekintett nyugdíj-előtakarékossági számlák egyelőre nem tudtak olyan nagy utat befutni, mint például a hasonló logika alapján működő amerikai 401(k) számlák, éppen ezért lehet érdekes számunkra is egy nemrégiben készült tanulmány, az egyes népcsoportok megtakarítási szokásairól. A befizetés meghatározott 401(k) számlák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés