Előfizetői tartalom

Hőhullám vonul végig a legnagyobbakon

Portfolio
A Mercer legújabb felmérése szerint egyre több intézményi befektető figyel oda a klímaváltozásra a befektetések kiválasztásánál, az európai nyugdíjalapok viszont az átlagosnál rosszabbul teljesítenek ezen a téren. Szakértők szerint részint a válság miatt is változást fogunk látni, az érdeklődés ugyanis hatalmas a még gyerekcipőben járó témánál, sőt elképzelhető, hogy éveken belül meghatározó részt fognak a nyugdíjalapok portfóliójában képviselni az etikus befektetések.

Az európai nyugdíjalapok jelenleg le vannak maradva a környezettudatosságban a többi intézményi befektetőtől, hiszen a befektetések kiválasztásánál a klímaváltozás nem sokszor jelenik meg, mint irányt adó tényező - derül ki egy friss felmérésből. Az IIGCC felmérése szerint 75-80 százalék közé tehető az intézményi befektetőknél azoknak aránya, akik figyelnek a klímaváltozásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés