Előfizetői tartalom

"Hátrányosan megkülönböztetik a befektetési alapokat" (interjú)

Portfolio
Ugyanolyan létjogosultsága van az intézményi portfóliókban az abszolút hozamra törekvő stratégiáknak, mint a hagyományos megközelítésnek, de egyelőre még sok befektető csak próbálgatja az ebben rejlő lehetőségeket - véli Schuszter Péter, a total return szegmensben négy éve tevékenykedő Generali Alapkezelő vezérigazgatója. A lakossági értékesítésben is komoly szerepet szán a társaság az egy éve indított abszolút hozamú alapnak, de az igazi felfutáshoz alapvető szabályozási változásokra is szükség van, amelyek felszámolják a befektetési alapok értékesítése előtt álló jelenlegi akadályokat.

Portfolio.hu: Mik a közelmúlt tapasztalatai az abszolút hozamos termékek, portfóliókkal kapcsolatban, hol tart a Generali Alapkezelő ezen a téren? Schuszter Péter: Négy évvel ezelőtt kezdtük el hangoztatni, mi is az abszolút hozamú stratégia, ami nyilván nem váltja le a benchmark-alapú stratégiákat, de kiváló alternatíva, ami sok ügyfelünknek lehet jó választás.. Jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés