Előfizetői tartalom

"Anomáliákat láthattunk, pánikot nem"

Portfolio
Az ingatlanalapok extrémnek mondható tőkekivonásán kívül egyedül a garantált alapoknál volt tapasztalható jelentős pénzmozgás a hazai befektetési alapok piacán 2009 első félévében, ami azt jelenti, hogy a negatív környezet ellenére sincs igazi pánik az ügyfelek körében. A befektetési jegyek értékesítésének ugyanakkor továbbra is komoly korlátot szabnak a banki betéti kamatok, így stabil tőkebeáramlásra egyelőre csak a nyugdíjpénztárak részéről számíthatnak a vagyonkezelők, legalábbis idén - vélik a BAMOSZ vezetői.

A korábban jelentős tőkét vonzó garantált alapok számára szerencsétlenül alakultak a piaci események, hiszen éppen egy rossz időszakban járt le a korábban indult konstrukciók jelentős része - indokolta a garantált alapoknál tapasztalt jelentős, mintegy 80 milliárd forintos első félévi tőkekivonást Temmel András, a hazai alapkezelőket tömörítő BAMOSZ főtitkára a szövetség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés