Előfizetői tartalom

Nem kapunk levegőt a jegybanktól

Portfolio
Öt hónapja gyakorlatilag stagnál a hazai befektetési alapok vagyona, az adatok pedig arra utalnak, hogy csak nagyon lassan találhatnak vissza a befektetők a szektorba. A jövőre nézve nem túl jó hír, hogy megkezdődött a részvénypiacokon a korrekció, a kedvezőtlenebb nemzetközi hangulat pedig csírájában olthatja el a potenciális ügyfeleket. A magas kamatkörnyezet lehet a legnagyobb gombóc a szektor torkán, miközben a visszatekintő hozamoknak is sokat kell ahhoz javulniuk, hogy újra tartósan emelkedő pályára állhasson a kezelt vagyon.

Júniusban tovább folytatódott a hazai befektetési alapok vagyonának szivárgása, a 19 milliárd forintos csökkenés azonban nem tekinthető olyan vészesnek. Az elmúlt időszak vagyonalakulását megnézve nem igen lehet sok ok az optimizmusra, hiszen ha a befektetők a raliban nem tudtak visszatalálni az alapokhoz, akkor kicsi az esélye, hogy most a korrekció kezdetén vennék a bátorságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés