Előfizetői tartalom

Bizakodhatunk: szépen hoztak a román nyugdíjalapok

Portfolio
A román nyugdíjrendszer második pillérének tekintett kötelező alapok a 2008. márciusi indulás óta 12.84 százalékos hozamot hoztak, a tavalyi év pedig csak azért alakulhatott például a magyar pénztárakhoz képest kedvezőbben, hiszen ott a kötvénybefektetések vannak túlsúlyban. A hazai pénztártagok számára mindez jó jelzés lehet, hiszen a márciusban indult raliban a részvények kiemelkedően teljesítettek, főleg igaz ez a feltörekvő piacokra.

Az év első felében a román kötelező nyugdíjalapok (a nyugdíjrendszer 2. pillére) 6.97 százalékos átlagos hozamot értek el, miközben a piacon további konszolidációra van kilátás - írja az Investment & Pensions. Éves összehasonlításban az átlagos teljesítmények elérik a 13.47 százalékos értéket, a romániai nyugdíjalapok szövetsége (APARP) adatai szerint a jó eredmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés