Előfizetői tartalom

Meglágyul az EU szíve - Mégsem lesz akkora változás?

Portfolio
Az Európai Bizottság legújabb tervezete szerint az összes tőzsdén kívüli derivatív termék adásvételénél egy klíringházat kellene közbeiktatni, annak érdekében, hogy a partnerkockázatokat csökkentsék, azonban úgy látszik, hogy ezt ilyen formában nem lehet majd keresztülvinni. Ez kevésbé radikális megoldás, mint például a múlt hónapban Obama amerikai elnök által bejelentett intézkedés, azonban mivel még kezdeti stádiumban vannak a tárgyalások, még akár fordulatot is láthatunk az 592,000 milliárd dolláros piac szabályozásában.

A Bloomberg értesülései szerint az Európai Unió képviselői csak egyes OTC derivatív termékek esetében kezdeményeznék a kötelező klíringház használatot, miközben az Európai Bizottság amellett kardoskodik, hogy az összes ilyen jellegű termék kereskedése mögött legyen valamilyen garancia. Az Európai Bizottság tervezete szerint - ami várhatóan a jövő hétig nyilvánosságra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés