Előfizetői tartalom

"Ha rendesen kezelik, az ingatlanalap nem kockázatos"(interjú)

Portfolio
A német ingatlanalapok ugyan a válság kapcsán kénytelenek voltak nehézségekkel szembe nézni, de távolról sem tapasztaltak a piac szereplői olyan jellegű turbulenciákat, amelyek a magyar ingatlanalapokat érték az elmúlt fél évben - mutatott rá Enno Kühn, a Credit Suisse ingatlanalapokkal foglalkozó német leányvállalatának alelnöke. A Credit Suisse Asset Management egyébként Európa-szerte jelentős változáson megy keresztül, miután a vagyonkezelési üzletág a jövőben az Aberdeen Asset Management részeként folytatja működését, így az Aberdeen olyan piacokon jelenhet meg, ahol korábban nem volt jelentős pozíciója, például Magyarországon - mondta el Patrick Walker, a társaság európai üzletfejlesztési vezetője. A két szakemberrel a Portfolio.hu Wealth Management 2009 Konferencián beszélgettünk.

"Ha korrekt az értékelés, az ingatlanalap nem kockázatos". Portfolio.hu: Hogyan vészelték át az elmúlt egy év viharos történéseit a német ingatlanalapok? Enno Kühn: A német ingatlanalap-szegmens historikus összehasonlításban is stabil, pozitív eredményeket tud felmutatni, különösen a nehéz gazdasági, piaci helyzetekben nyilvánult meg, mennyire kiegyensúlyozott hozamokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés