Előfizetői tartalom

Megsegítené a nyugdíjpénztár-tagokat az állam

Portfolio
A magánnyugdíj pénztárakra mérsékelt hatással lehet az 1957 előtt született korosztályok számára megnyitott visszalépési lehetőség, hiszen a majdnem hárommilliós tagságból körülbelül 150 ezer embert érinthet a parlamentnek a mai nap folyamán benyújtandó javaslat, a szlovák tapasztalatok alapján pedig vélhetően csak az érintettek egy része fog élni a lehetőséggel. A korhatáremelés miatt ezek a korosztályok maximum 13 év múlva mennek nyugdíjba, a pénztárakon kívüli események miatt pedig nem feltétlenül biztosított számukra a vegyes rendszerből ténylegesen elérhető előnyök. A kormány tervezetében számos lépés a költségek csökkentését eredményezheti, ami hosszabb távon a tagok javára válik, miközben megfelelő átmenetet ad a pénztárak számára.

Több új, a nyugdíjrendszert érintő változtatást is tartalmaz a parlamentnek ma benyújtandó kormányjavaslat, ami között az egyik leglátványosabb döntés az lenne, ha az 52 évesnél idősebb korosztályoknak az év végéig választási lehetőséget adnának, hogy vagy maradnak a mostani vegyes rendszerben, vagy visszalépnek a tisztán állami rendszerbe. A változtatás a hírek szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés