Előfizetői tartalom

Most megérte több részvényt tartani

Portfolio
A két hónapja tartó rali pozitívan hatott a lengyel nyugdíjalapok teljesítményére áprilisban is, a régiós viszonylatban magasabb részvényaránynak köszönhetően átlagosan 4 százalék volt az alapok nyeresége. Az összesített vagyon több mint 9,000 milliárd forintnak felel meg, a hozamok pedig 430 milliárd forintnak megfelelő összeget jelentettek a múlt hónapban, főként a lengyel tőzsde 19 százalékos emelkedésének köszönhetően.

A lengyel nyugdíjalapok nyeresége áprilisban 5.7 százalék volt, aminek a legfőbb oka a lengyel tőzsde szárnyalása volt - összhangban a globális folyamatokkal -, hiszen a nyugdíjalapok vagyonuk jelentős részét a hazai tőzsdén fektetik be a potenciálisan magasabb hozam reményében - írja az Investment & Pensions. Jelenleg a nyugdíjalapokban kezelt vagyon eléri a 145 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés