Előfizetői tartalom

Még egy utolsó gombócot le kell nyelnünk

Portfolio
Tovább nyílt az olló a BAMOSZ adatai alapján 2009 első negyedévében az alapokban és azon kívül kezelt vagyon esetében, azonban legalább a befektetési alapoknál már nem olyan borús a kép, mint 2008 végén. A pénztárak portfóliója a kötvénypiac szenvedése miatt drasztikusan megváltozott, az államkötvények részaránya ugyanis 12 százalékponttal csökkent, a hazai és külföldi részvények részaránya pedig már 31 százalékot mutat. Érdekes módon most főként a kötvények miatt vesztettek a pénztárak átlagosan 3.5-4 százalékot a negyedév során, miközben a forint gyengülése sokat segített, a külföldi eszközök értéke ugyanis nőtt az árfolyamhatásnak köszönhetően.

A stabilizálódás jelei láthatók. Minimálisan csökkent a BAMOSZ által nyilvántartott befektetési alapokban kezelt vagyon 2009 első negyedéve során, a befektetők tőkekivonása a negyedévben 43 milliárd forintot tett ki, a kedvező pénz és tőkepiaci körülményeknek köszönhetően viszont ezt részben kompenzálták a piaci teljesítmények, amik 11.5 milliárd forintot tettek ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés