Előfizetői tartalom

A hazai ingatlanalapok tündöklése és bukása (Vélemény)

Portfolio
A magyarországi ingatlanalapok a 2001-es kezdetektől fogva sajátos fordulatokkal gazdagították a hazai pénzügyi szektor történetét, a kétséges sikerrel kecsegtető, merész vállalkozásból gyorsan csodatermék, majd pedig a magyar befektetési alap piac egyik legkellemetlenebb kudarcává vált. A történet tanulságairól az alábbiakban Boris Mihály írását tesszük közzé változatlan formában.

"A kezdetek A történet kezdete 2001 hajnalára datálható, amikor három a tőke-, illetve ingatlanpiacon jól ismert szakember gondolt egy merészet és létrehozta az Európa Alapkezelőt és vele együtt az Európa Ingatlan Alapot. A tőkepiac nem kevés kétkedéssel szemlélte a kezdeményezést, hiszen akkortájt a befektetési alap piac jó néhány problémával küzdött. A bankokhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés