Előfizetői tartalom

Nem inogtak meg a válságban a pénztártagok

Portfolio
Az elmúlt évben kialakult pénzügyi válság nem kedvezett a megtakarítások gyarapodásának, így az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár megvizsgálta hogyan hatott ez a környezet a pénztártagok megtakarítási szándékaira, illetve hogyan ítélik meg nyugdíjcélú felhalmozásaik jövőjét a majdani nyugdíjasok. A felmérés szerint a magánnyugdíjpénztári tagság legnagyobb vonzereje, hogy a megtakarítás személyhez köthető, és örökölhető. A pénztártagok háromnegyede a válság ellenére is bízik abban, hogy a nyugdíjkorhatár elérésekor sor kerül majd a nyugdíjfizetésre, és túlnyomórészt nem élne a TB rendszerbe való visszalépés lehetőségével, még akkor sem, ha ezt megtehetné. A következőkben az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár sajtóközleményét közöljük.

Kitartó kötődés - biztonsági szemlélet A pénztártagok tisztában vannak azzal, hogy magánnyugdíjpénztári megtakarításuk a saját számlájukon gyűlik, a felhalmozott megtakarítás és a jóváírt hozamok örökölhetők, s átlagosan a megkérdezettek 90 százaléka - az Évgyűrűk pénztártagok 96 százaléka - semmiképpen nem lépne vissza a TB nyugdíjrendszerbe. A felmérés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés