Előfizetői tartalom

A 18 hónapos átoknak vége szakadhat?

Portfolio
A tavalyi 34 százalékos veszteségek után, az első negyedév sem sikerült túl jól az ír nyugdíjalapoknak, azonban márciusban és áprilisban végre az optimistább globális hangulatban szép teljesítményt hoztak az alapok. A magas részvénykitettség miatt az ír alapok csak egy tartós, legalább 60 százalékos emelkedés után tudnák az elmúlt 18 hónap veszteségeit feledtetni, a körülmények javulásával összhangban ez koránt sem elképzelhetetlen, azonban kérdéses, hogy mennyi időt vesz mindez igénybe.

Az ír nyugdíjalapok - amik döntő részt képviselnek a nyugdíjak kifizetésében - sorozatban két hónapban is pozitív hozamot értek el, áprilisban az átlagos hozam például 8.7 százalék volt a Hewitt Associates adatai szerint - írja az Invesment & Pensions. A márciusi hónapban átlagosan 2.6 százalékos hozamot hoztak az alapok, összességében azonban még ez a két hónap sem volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés