Előfizetői tartalom

Korlátozzák a nyugdíjasok szabadságát

Portfolio
Nemcsak hazánkban, hanem a fejlődő világ számos pontján a nyugdíjrendszert érintő kérdések között egyik kiemelt téma a nyugdíjak kifizetésének mikéntje, hamarosan ugyanis elkezdődhetnek a tömeges járadékszolgáltatások. Egy nemzetközi tanulmány szerint pedig Magyarországon nagyon korlátozottak a nyugdíjasok lehetőségei, hiszen nem érhető el számos olyan termék, amivel a pénztártagok rugalmasan tudnának a nyugdíjas korukban a saját befizetésük felett rendelkezni. A tanulmány ajánlása szerint nemzetközi példákra alapozva minél hamarabb egy egészséges versenyt kéne teremteni a szolgáltatók között, miközben megfontolandó lehet vagy a nyugdíjpénztárak formájának átalakítása, vagy egy állami szolgáltató felállítása.

Nem kényeztetjük el a nyugdíjasokat. A vegyes nyugdíjrendszerben csak 2013-ban kezdődnek meg a tömeges járadék-szolgáltatások, vagyis a rendszeres, havi nyugdíjkifizetések, azonban addig is érdemes megnéznünk, hogy a világon milyen lehetőségek közül válogathatnak a nyugdíjasok, ha a nyugdíjba vonulást választják. A hazai szabályozás alapján 2013-ig a nyugdíjba vonult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés