Előfizetői tartalom

A befektetési alapok új törvényt fognak kapni

Portfolio
A pénzügyi válság befektetési alapokat érintő negatív hatásai nélkül is el kellett volna gondolkozni a szabályozás-változáson, azonban a megváltozott környezetre való tekintettel már hónapok óta megbeszéléseket folytat a BAMOSZ a jogalkotó Pénzügyminisztériummal, hogy a tőkepiaci törvényen kívül külön jogszabály foglalkozzon a befektetési alapokkal - hangzott el a BAMOSZ mai sajtómegbeszélésen. A BAMOSZ elnöke szerint 2010 elején már lehet hatályos új jogszabályunk, a részletekről egyedül annyit lehetett megtudni, hogy az európai szabályozással jobban összeegyeztethető szabályozási környezettel lehet számolni hazánkban, miközben a termékskála is bővülhet, az ingatlanalapok kategóriája pedig megváltozott feltételek mellett, de fennmaradhat.

Eddig nem volt olyan téma, illetve esemény a befektetési alapok történetében, ami "izgalmasabb" időket okozott volna, azonban ez tavaly év októberében teljesen megváltozott. Hozzá kell azonban tenni, hogy a magyar befektetési alapokban kezelt vagyon csökkenése a közép-kelet-európai piacon egyáltalán nem tekinthető kiugrónak, sőt a magyar alapokhoz képest a környező országokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés