Előfizetői tartalom

Törvényszegésen kaptak számos izlandi nyugdíjalapot

Portfolio
Az izlandi bankrendszer összeomlását követően komoly változások történtek az országban, az egyik ilyen volt egy speciális állami felügyelet felállítása, ami felügyeleti csúcsszervként köteles eljárni 2009. február elsejétől. Az intézmény első teendőjeként több nyugdíjalap ellen is eljárást indított, mivel az a gyanú, hogy a törvényben meghatározott befektetési korlátokat megszegték.

Az izlandi speciális felügyelet (állami felügyeleti csúcsszerv, amit 2009. február elsején alapítottak) eljárást indított öt nyugdíjalap ellen, a gyanú szerint ugyanis az alapok megszegték a törvényi előírásokat, és a kelleténél több kockázatos eszközt tartottak. Az izlandi törvények szerint meg van határozva több limit is az alapok által vállalható kockázatokra vonatkozóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés