Előfizetői tartalom

Megijedt a nyilvános meghurcoltatástól a bukott bankvezér

Portfolio
A HBOS volt vezérigazgatója a korábbi években a havi fizetésének 25, majd 50 százalékát kapta meg nyugdíj-kiegészítésként, az összegyűlt több százezer font egy részéről viszont hirtelen önkényesen lemondott a korábbi bankvezér. Az ok nagy valószínűséggel az volt, hogy nem akart korábbi riválisának, az RBS vezérének a hibájába esni, aki a közfelháborodás ellenére egy ideig a saját igazát bizonygatta, azonban a végzetét ő sem kerülhette el.

Az angol HBOS bank korábbi vezérigazgatója, Andy Hornby lemondott több százezer fontosos nyugdíj-kiegészítésének egy részéről, mivel nagy valószínűséggel nem akart a Royal Bank of Scotland (RBS) vezetőjének, Sir Fred Goodwin körül kialakult botrányhoz hasonlót átélni - írja a Financial Times. A visszakozásra azután került sor, hogy a Lloyds Banking Group eljutatta a Pénzügyminisztériumba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés