Előfizetői tartalom

Mátyás, az igazságos (Nyugdíjvita)

Portfolio
A magánnyugdíjpénztárak 2008-as teljesítménye ráirányította a figyelmet az ágazat problémáira, a vita pedig nem kevésbé fontos kérdés körül folyik, mint a kilencvenes évek második felében véghez vitt nyugdíjreform felülvizsgálata. Németh György felvetésére a reform kidolgozásában is résztvevő Gaál Gyula, közgazdász reagál, véleményét az alábbiakban változatlan formában tesszük közzé.

"Én egészen egyszerűen azt állítom, hogy az a nyugdíjreform lett volna (lenne) tisztességes, mely az öregségi nyugdíjra elkülönített nyugdíjjárulékot egyéni számlán vezeti és azon a mindenkori állampapírok kamatának megfelelő hozamot írja jóvá. Ez egy tisztességes, korrekt ajánlat." Ha valóban azt gondolja NGY, amit írásának ebben a bekezdésében állít, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés