Előfizetői tartalom

Botrányos: még az államot is rászedte a bankóriás

Portfolio
Két angliai állami nyugdíjalap beperli a Royal Bank of Scotland-ot, a vád szerint ugyanis angliai vezető hitelezője megtévesztette a befektetőket, korábban ugyanis azt állította, hogy rendezett a tőkehelyzete, miközben a bankon belül már sejteni lehetett a fizetésképtelenséget. Az ügy érdekessége, hogy a nyugdíjalapok a korábbi brit miniszterelnök feleségét, Cherie Blairt kérték fel a vád képviselésére, aki szerint a jövőben nem kerülhető el, hogy magasabb vállalatirányítási követelményeket helyezzenek a vállalatok elé.

Két helyi angliai nyugdíjalap megbízta a Cherie Blairt - Tony Blair volt angol miniszterelnök feleségét -, hogy képviselje őket a Royal Bank of Scotland ellen indított perükben - írja a Bloomberg. Cherie Blair jelenleg egy kaliforniai ügyvédi irodának, a Coughlin Stoia Geller Rudman & Robbins LLP-nek dolgozik, a vád szerint pedig az RBS megtévesztette a befektetőket, és valótlanul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés