Előfizetői tartalom

Beintett a szlovák miniszterelnök, mindenki őrjöng

Portfolio
Drasztikusan vissza akarja vágni a szlovák nyugdíjalapok által felszámított fix díjakat Robert Fico, ami viszont hatalmas ellenállást váltott ki a piaci szereplők körében. A tervek szerint ugyanis harmadára csökkentenék az alapok által kiróható díjakat, ami a szlovák nemzeti bank szóvivője szerint veszélybe sodorhatja az alapokat, mivel a változtatással nem tudják fedezni az önkéntes nyugdíjalapok a költségeiket.

Robert Fico szlovák miniszterelnök egy olyan javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amiben drasztikusan visszavágnák a nyugdíjrendszer második pillérének tekinthető nyugdíjalapok által felszámított alapdíjat. Jelenleg ez az érték 0.065 százalék, a kormányfő szerint azonban ezt 0.025 százalékra kellene csökkenteni, amivel több pénz maradhatna a majdani nyugdíjasok számláján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés