Előfizetői tartalom

Nem piskóta - 60 milliárdot buktunk egyetlen hónap alatt

Portfolio
A 16 milliárd forintos friss tőkebeáramlás ellenére 41 milliárd forinttal csökkent a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon nagysága 2009 februárjában. Az ügyfelek befektetési jegy vásárlásai azonban meglehetősen egyenetlenül jelentkeztek az egyes alapkategóriáknál, a prímet ugyanis a zártkörű alapok vitték, ahol az elmúlt fél év során megduplázódott a kezelt vagyon. A nemzetközi befektetői hangulat a múlt hónapban újra pesszimista lett, a befektetéseken elért veszteségek pedig majdnem 60 milliárd forintot jelentettek. A tőzsdék zuhanásait a részvényalapok és a vegyes alapok is megszenvedték, miközben a hozamemelkedések a kötvényalapok teljesítményét is felőrölték.

A hazai befektetési alapokban kezelt vagyon 2009 februárjában 41.1 milliárd forinttal csökkent, amiért a rossz tőkepiaci környezetet okolhatjuk. A BAMOSZ adataiból látható, hogy a múlt év októberében 300 bázisponttal megemelt jegybanki alapkamat hatására megindult drasztikus tőkekivonásoknak vége szakadt, a befektetők pedig lassan kezdenek visszatalálni a piacra. A bizonytalan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés