Előfizetői tartalom

Magára hagyhatja az állam a nyugdíjasokat?

Portfolio
A válság miatt sokkal égetőbb kérdéssé vált a nyugdíjrendszer átalakításának folytatása, azonban a környező országokban megfigyelhető eseti lépésekkel ellentétben - ami visszafordulást jelentett a reformokban - Magyarország számára csak egy hosszú távú koncepció lehet életképes. Számos lehetőség közül választhat a politika, azonban elsőként olyan fontos kérdéseket kellene tisztázni, mint például, hogy az állam mit tekint alapvető feladatának az öregkori szegénység elkerülését, vagy a jövedelempótlást, illetve szükség van-e ekkora állami rendszerre?

A pénzügyi válság elmélyülése egy sajátos kettősséget okozott hazánkban, hiszen a régóta kívánt strukturális reformokról most nem igen van lehetőség beszélni, miközben éppen a válság kényszerítheti rá a politikusokat, hogy a régóta tabuként kezelt változtatásokat megtegyék. A nyugdíjrendszer reformjának folytatása is ide tartozik, ugyanis a Nyugdíj és Időskori...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés