Előfizetői tartalom

A kevesebb részvény jól jött az AXA tagoknak

Portfolio
Az AXA Nyugdíjpénztár magánnyugdíjpénztári ágazatának klasszikus portfóliója 2008-ban 6,26%-os, kiegyensúlyozott portfóliója -5,43%-os, míg növekedési portfóliója -14,46%-os nettó hozamot produkált a PSZÁF adatai szerint. A piaci átlagot meghaladó hozamokat az tette lehetővé, hogy a vagyonkezelő kockázatkerülő befektetési stratégiát valósított meg és a portfóliókban a részvények arányát folyamatosan alacsony szinten tartotta, ezzel minimalizálta veszteségeit. A következőkben az AXA sajtóközleményét közöljük.

Tavaly az AXA nyugdíjpénztár klasszikus portfóliója 6,26%-os nettó hozamot ért el, ami jelentősen meghaladja a 2008. évi (december/december) 3,5%-os inflációt. A magánnyugdíjpénztári piacon kiemelkedőnek számító eredmény az aktív, de kockázatkerülő befektetési politikának köszönhető. A pénztár vagyonkezelését végző AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés