Előfizetői tartalom

Mínusz 100%, plusz 100% - bármire képes egy európai ETF

Portfolio
2008 mozgalmas év volt a pénzügyi szektorban, és a viharok nem kímélték az európai tőzsdéken kereskedett alapok, az ETF-ek befektetőit sem. Az ETF-ek többsége rosszul teljesített, ám voltak olyanok is, amelyek jó befektetésnek bizonyultak. A tőkeáttételes és inverz ETF-eknek köszönhetően az indexek általánosnak mondható esése ellenére extrém magas hozamokat is el lehetett érni az ETF-ek piacán.

Mit hozott 2008 az alapkezelők vagyonában?. Az ETF-ek az elmúlt években kedvelt befektetési lehetőségek lettek egész Európában. Ennek oka egyrészt az, hogy a befektetők ugyanolyan rugalmassággal és egyszerűséggel vehetnek velük diverzifikált részvényportfóliót, mint akár egyetlen részvényt, másrészt a szokványos befektetési alapokhoz viszonyítva alacsony alapkezelői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés