Előfizetői tartalom

Nem indokolt nagyobb esés ezeken a szinteken

Portfolio
Nagy valószínűséggel a vezető országok kormányai által bejelentett mentőcsomagok el fogják érni a céljukat, a depressziót tehát elkerülhetjük, a fejlett országokban az enyhe gazdasági növekedésre viszont 2009 második feléig várnunk kell - áll az ING Investment Management szakértőinek legfrisebb elemzésében. A pesszimista környezet lassú megváltozása elsőként a kötvénypiacon éreztetheti jótékony hatását, amit a vállalatok jövedelmezőségi kilátásainak stabilizálódása után jövő év elején a részvénypiac követhet.

A világgazdaság vezető országaiban, mint például Amerikában, Angliában, Európai Unióban és Japánban 2009-ben borítékolható a recesszió, a fejlődő országok szerény növekedésével (ami szintén recessziót jelent) pedig a világgazdaság mindössze 0.5 százalékkal emelkedhet ebben az évben - vélik az ING Investment Management elemzői. Ennek megfelelően a második világháború...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés