Előfizetői tartalom

Lehet kockáztatni, csak lássuk a veszélyeit

Portfolio
Számos holland nyugdíjalap véli úgy, hogy a válság miatt érdemes az alternatív eszközök felé utat nyitni, azonban egy tanácsadó cég szerint ehhez a napi kockázatkezelést is fejleszteni kell. Az olyan speciális eszközök, mint például a fedezeti alapok vagy az ingatlanok igaz, hogy magas hozammal kecsegtetnek, azonban a hagyományos eszközökkel összehasonlítva csak nehezebben adhatjuk el őket, ami egy nyugdíjalap esetében már komoly problémát jelenthet.

A holland nyugdíjalapok a válság miatt már korábban jelezték, hogy a portfóliók arányait az alternatív eszközök felé mozdítanák el, azonban ezzel párhozamosan a KPMG tanácsadó cég szerint kockázati monitoring tevékenységet is növelni kellene - írja az Investment & Pension. Ezek a befektetések ugyanis komoly kockázatokat hordoznak magukban, elég csak arra gondolnunk, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés