Előfizetői tartalom

Déli szomszédunk szorult helyzetében a nyugdíjreformot is felrúgná

Portfolio
A nyugdíjreform kudarcára hivatkozva a horvát kormányzó párt attól sem riadna vissza, hogy megszüntesse a kötelező nyugdíjalapokat, a legfrissebb hírek szerint ugyanis így próbálna pótlólagos forráshoz jutni az állam. A költségvetés a válság miatt kevesebb bevételből gazdálkodhat, azonnali kiadáscsökkentésre lenne szükség, azonban a májusi választások előtt rossz politika lenne megnyirbálni a szociális kiadásokat, a kötelező nyugdíjalapok megszüntetésével pedig fenn lehetne tartani a nyugdíjakat.

Drasztikus lépésre szánhatja el magát Horvátország, hiszen Ivo Sanader miniszterelnök tegnapi bejelentése szerint eltörölhetnék a nyugdíjrendszer második pillérét képező kötelező nyugdíjpénztárakat. A kormányfő szerint ugyanis hiba volt a második pillért létrehozni, a vizsgálatok alapján a nyugdíjreform nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így meg kell változtatni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés